Aktuality

Výživa a potraviny č. 6/2019


Vyšlo číslo 6 našeho časopisu Výživa a potraviny. Seznamte se s jeho obsahem.

Časopis můžete také koupit jako e-časopis (PDF) v našem e-shopu.

Kurzy vaření dietní stravy

Kurzy vaření dietní stravy
» N O V É   T E R M Í N Y «
1-denní odborné kurzy od SPV
pod vedením NT a profesionálního kuchaře.

Pro kuchaře a pracovníky v zařízeních pro seniory, v pečovatelských domech, nemocnicích a všude, kde se vaří dietní strava, pro NT, …

Ref. hodnoty pro příjem živin

Referenční hodnoty pro příjem živin DACH
Právě jsme vydali aktualizované 2. vydání publikace Referenční hodnoty pro příjem živin (DACH).

Publikace je dostupná pouze v elektronické podobě.

Věděli jste, že Společnost pro výživu je oprávněna jako jedna z mála nezávislých odborných společností vydávat doporučení k potravinářským výrobkům?    odkaz

Chůze vysoké intenzity v kombinaci s konzumací extraktu zeleného čaje snižuje postprandiální glykémii u fyzicky inaktivních jedinců

6 / 11 / 2018
Pohybová aktivita a konzumace zeleného čaje zlepšují postprandiální glykémii. Dosud není objasněné, jaký cvičební protokol a jaká časová náročnost vede k tomuto příznivému účinku.

odkaz

Z odborné literatury

Ministersvo zemědělství
Tyto webové stránky byly vytvořeny v rámci projektu MZe č. 46/2018 „Vzdělávání odborné a laické veřejnosti v oblasti výživy a veřejného zdraví“.

Získané granty